Článek

Svatý Martin v prvních třídách

Profilová fotka

Mgr. Ivana Sekaninová

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Ladislava Podešvová
  • Mgr. Bohumila Mikulková

V sobotu 11. 11. slaví svátek všichni Martinové. Ale kdo to vůbec byl ten svatý Martin?

Děti z 1. C nejprve hledaly kousky skládačky a jejich úkolem bylo poznat, jaké bude téma projektového dne. Společnými silami Martina na bílém koni nakonec odhalily. Poté jsme se snažili shromáždit co nejvíce informací o Martinovi. Poslechli si příběh o sv. Martinovi, povídali jsme si o pranostikách spojených se dnem sv. Martina, ale také o tradicích, které se s tímto svátkem pojí a také o různých pokrmech a odhalili jsme tajemství, proč se na našich stolech v tomto období objevuje právě husa. Každý vytvořil Martinovi koníka s krásnou barevnou hřívou.

V další fázi projektu prvňáčci pracovali v centrech a porovnávali čísla, vyhledávali slova, modelovali podkůvky pro Martinova koníka, poznávali písmenka…Den jsme ukončili zhlédnutím legendy o svatém Martinovi.

V 1. B jsme tento den oslavili pečením svatomartinských rohlíčků, poslechem a následným sestavením obrázkového příběhu, výrobou svatomartinského koně a využili jsme tématu i k trénování čtení slov a porovnávání čísel.

Všichni se těšíme, že Martin na bílém koni přijede a všude bude bílo.

V 1. A si žáci vyslechli příběh o sv. Martinovi, vyráběli podkovy pro bílého koně; čekalo je skládání sv. Martina; přemýšleli "Proč na sv. Martina pláče husí rodina?" a pomocí pracovních listů si zopakovali, co se všechno dověděli o svátku svatého Martina. Završením dne byla "svatomartinská jízda", kterou můžete vidět na videu.

Galerie


Dokumenty

Název Velikost Typ souboru
Svatomartinská jízda 0.0 B mp4 Stáhnout